top of page
Sparkle (2).png

Kada bih morala u par rečenica sažeti ono što me najbolje predstavlja onda bi to, uz moju obitelj, bilo ono u čemu najviše uživam provodeći slobodno vrijeme. Moje tri velike strasti: Knjige, dobra hrana i putovanja.

Obožavam čitati, od sedmog rođendana sve do danas, sigurna sam da nije prošao dan u kojem nisam uzela knjigu u ruke. Nosila sam je u skloništa, u rodilišta, u vlakove, tramvaje, buseve, avione, razne čekaonice, kafiće, hotele, planinarske domove, na team buildinge, dosadne seminare, na plaže, u šume, na izlete i roštiljade.

Ljubav prema hrani i njenoj pripremi došla je nešto kasnije, u studentskim danima, kada sam uplovila u bračne vode ne znajući ispeći pošteno jaje na oko. Prve sam recepte pronašla u knjizi „Može i bez kavijara“ i od tada često u knjigama tražim i pronalazim inspiraciju za jela koja pripremam. Skačem od uzbuđenja kada se u knjizi pojavljuje detaljan opis nekog jela i još isti dan guglam o potrebnim, često nepoznatim sastojcima, ali i običajima dalekih krajeva u kojima se neko jelo priprema za određene prigode. Na putovanjima istražujem lokalne specijalitete, njuškam po tržnicama i malim specijaliziranim dućanima, lokalce besramno žicam recepte te kao suvenire kupujem kuharice i kuhinjske pregače. Nema tih cipelica, torbica i sandala koje me u izlozima mogu privući kao lonci, tave, kuhače, ribeži, mikseri i ostali kuhinjski pomagači.

Po profesiji sam mamita četvero, što velikih što malih klinaca, i bakita jednoj, ali najslađoj unučici.

Ovo bi trebalo biti par crtica o meni 😊

Čitajmo i kuhajmo zajedno!

WhatsApp Image 2020-11-10 at 09.42.28.jp
WhatsApp Image 2020-11-10 at 09.43.24.jp
WhatsApp Image 2020-11-10 at 09.53.31.jp

Manja

bottom of page